Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na zajęciach porozmawiacie o kulturze pierogowej na świecie. Poznacie najbardziej znane i lubiane ich odmiany. Dowiecie się w jaki sposób się je przygotowuje i serwuje w różnych zakątkach świata. Nauczycie się 3 rodzajów ciasta pierogowego oraz 4 farsze, sosy i dodatki – w tym kultowe palone masło. Poćwiczycie różne typy zawijania pierogów. Prowadzący opowie Wam też jak je gotować, przechowywać oraz mrozić. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które będziecie mogli z łatwością wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Zhong Dumplings, czyli syczuańskie pierożki z wieprzowiną i szczypiorkiem podane z domowym olejem chili
- Ravioli z pieczoną dynią i serem ricotta z palonym masłem, serem pecorino i orzechami laskowymi
- Tradycyjne pierogi z soczewicą i karmelizowanymi grzybami
- Pierożki manti z wołowiną z aromatycznymi przyprawami podane z jogurtem, masłem aromatyzowanym pomidorami i suszoną miętą
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz w zależności od pogody aromatyczny, sezonowy napar, domowy izotonik lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.