Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na zajęciach porozmawiacie o kulturze pierogowej na świecie. Poznacie najbardziej znane i lubiane ich odmiany. Dowiecie się w jaki sposób się je przygotowuje w różnych zakątkach świata. Nauczycie się przygotowywać 3 rodzaje ciasta pierogowego oraz 4 farsze, sosy i dodatki – w tym kultowe palone masło. Poćwiczycie różne typy zawijania pierogów. Prowadzący opowie Wam też jak je gotować, przechowywać oraz mrozić. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które będziecie mogli z łatwością wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Gotowane pierożki wonton nadziewane krewetkami i wieprzowiną z olejem crispy chilli
- Włoskie pierożki mezzalune nadziewane pieczoną dynią z palonym masłem i parmezanem
- Gruzińskie chinkali z mieloną wołowiną i aromatycznymi przyprawami
- Tradycyjne pierogi z kaszą gryczaną, śmietankowym twarogiem i miętą podane gorącym masłem
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar, domowy izotonik lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.