Na warsztatach zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych klusek. Poznacie sprawdzone receptury oraz techniki i metody ich przyrządzania. Dowiecie się jak przy pomocy zaledwie kilku sezonowych, jakościowych składników wyczarować obłędne, niebanalne kluskowe kompozycje. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 rodzaje klusek oraz niezapomniane dodatki.
W programie:
- gnocchi marchewkowe z szałwiowym masłem i puchem z parmezanu
- #królowawarsztatowa mistrzowska wegańska pyza z farszem grzybowym, skąpana w umamicznej rzepakowej polewie z chrupiącą cebulą i świeżym szczypiorem
- perfekcyjnie puchate leniwe z chrupiącą tartą bułką i karmelizowanymi owocami sezonowymi
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.