Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach pod okiem prowadzącego nauczycie się przygotowywać tradycyjne ciasto makaronowe oraz poznacie techniki jego wyrabiania. Dowiecie się czym różni się makaron świeży (pasta fresca) od suchego (pasta secca). Pod okiem Prowadzącego, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) – krok po kroku – przygotujecie idealne ciasto makaronowe oraz 3 dania na bazie samodzielnie przygotowanego makaronu.
W programie:
- Kultowe raviolo z płynnym żółtkiem, ricottą i szpinakiem
- Aromatyczne tagliatelle z tradycyjną carbonarą z panzettą i parmezanem
- Obłędny czarny makaron linguini z chorizo, zielonymi szparagami i chilli
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb