Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na warsztatach nauczycie się wymagającej sztuki przygotowywania mistrzowskich serników. Dowiecie się jak dobierać dobrej jakości składniki oraz jakie sery wykorzystywać, by powstały z nich perfekcyjne i kremowe ciasta. Poznacie różne etapy robienia serników oraz najczęściej popełniane błędy. Porozmawiacie m. in. o tym, co zrobić, aby serniki po upieczeniu nie opadły oraz jak je przechowywać. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które z łatwością wykorzystacie w swojej kuchni. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 serniki.
W programie:
- Perfekcyjnie puszysty sernik japoński
- Aksamitny kultowy sernik baskijski
- Sernik cytrynowy z maślanką i lemon curd
Wszystkie, samodzielnie przygotowane serniki będziecie mogli skosztować na miejscu bądź zabrać ze sobą w specjalnie przygotowanych, ekologicznych, wielorazowych opakowaniach od branQ.
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.