Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach, pod czujnym okiem Prowadzącego, nauczycie się filetować, czyścić, obierać, porcjować oraz doprawiać ryby i owoce morza. Poznacie różne sposoby i metody ich obróbki tj. pieczenie, gotowanie czy smażenie. Dowiecie się, gdzie kupować dobrej jakości ryby i owoce morza oraz na co zwracać uwagę kupując (jak rozpoznawać, że są świeże). Tym razem w roli głównej: dorada, krewetki, sercówki oraz tuńczyk. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) i przygotują 3 dania:
W programie:
- Dorada z sosem cytrynowym (nauka filetowania)
- Krewetki w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru (nauka czyszczenia i obierania krewetek)
- Ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem (danie w duchu idei Zero Waste)
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb