UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00. Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w LETNIA BAR, przy Teatrze Nowym, na ul. Madalińskiego 10/16 na warszawskim Mokotowie.
Na zajęciach poznacie historię sushi oraz produkty i akcesoria wykorzystywane do przygotowania sushi. Zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnego sushi: nauczycie się gotować ryż idealny, dobierać dodatki, rollować sushi czy jeść pałeczkami. Prowadzący opowiedzą Wam też, gdzie kupować dobrej jakości składniki do przygotowania sushi w domowym zaciszu. Pracując indywidualnie przygotujecie 7 rodzajów sushi.
W programie:
- Nigiri sushi z tamago (japońskim wielowarstwowym omletem)
- Nigiri sushi z łososiem
- Nigiri sushi z tuńczykiem
- Gunkan maki z sałatką z krewetek
- Futomaki z pieczonym łososiem z sosem kabayaki
- California maki z krabem, awokado, sezamem i sałatą
- Maki z krewetkami duszonymi w sake w płatku sojowym
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar lub lemoniada.