Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa,
Na zajęciach prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania tajskich potraw i jak je przechowywać, by jak najdłużej zachowywały świeżość. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei Zero Waste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Na zajęciach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) pod okiem prowadzącego przygotujecie sezonową, tajską kolację składającą się z 3 dań.
W programie:
- Satay Kai – grillowany kurczak z sosem tamaryndowo-orzechowym
- Gaeng Kiew Kung – ulubione zielone curry na mleku kokosowym z krewetkami, lychee, marchewką, tajską bazylią i liśćmi kaffiru
- Phor Pia Sod Nam Jem Luy Soun – sajgonki w papierze ryżowym z warzywami i mango z sosem z chili i kolendrą
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar bądź domowy izotonik.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.