Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania tajskich potraw oraz na co zwracać uwagę kupując. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) i pod okiem prowadzącego przygotują prawdziwą tajską kolację składającą się z: przystawki, zupy, dania głównego oraz deseru.
W programie:
- Tom Kha Pa – tradycyjna zupa kokosowa z warzywami
- Laab Gai – sałatka z północy Tajlandii z ogórkiem, siekanym kurczakiem i prażonym ryżem sticky rice
- Pad Thai – makaron ryżowy z sosem na bazie tamaryndu z krewetkami i tofu
- Khao Neow Muang – słodkie mango sticky rice w mleku kokosowym
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczna, sezonowa lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.