Pomysłodawczyni i właścicielka rzemieślniczej piekarni Chleb i Monka. Zwyciężczyni drugiej edycji Hell’s Kitchen, która doświadczenie kulinarne zdobywała m. in. w Atelier Amaro. Słynie z niekonwencjonalnych, piekarniczych kompozycji i absolutnej miłości do chleba.
- marzec
-
04.03.2023
Bread Time: chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:16:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Monika DąbrowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż samodzielne pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na magiczne warsztaty piekarnicze z Moniką Dąbrowską – utalentowaną, bezkompromisową piekarką z Chleb i Monka, zwyciężczynią Hell’s Kitchen, która doświadczenie kulinarne zdobywała m. in. w Atelier Amaro.
399,00 złZobacz warsztat -
07.03.2023
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Monika DąbrowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na konkretne Pizza Party z Moniką Dąbrowską z rzemieślniczej piekarni Chleb i Monka, która doświadczenie kulinarne zdobywała m. in. w Atelier Amaro (1 gwiazdka Michelin) oraz Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
339,00 złZobacz warsztat