Kuchnia wietnamska
Kuchnia wietnamska
Warsztaty z kuchni wietnamskiej, prowadzone przez nas w Warszawie, to okazja do dokładnego poznania tych azjatyckich potraw, w których pierwsze skrzypce grają sos rybny, limonka i świeże warzywa. Nauczymy Cię, jak przygotować idealne spring rollsy, tradycyjne wietnamskie zupy, makaron pho czy ciasta ryżowe. Uwielbiasz wołowinę, krewetki, mleko kokosowe czy orientalne zioła? W takim razie nie tylko pokażemy, jak łączyć ze sobą te produkty, aby stworzyć aromatyczne dania, ale też doradzimy, z jakich źródeł najlepiej je czerpać. Podczas warsztatów opowiemy, skąd te składniki wzięły się w kuchni wietnamskiej, a wspólne gotowanie w Warszawie będzie też pretekstem do zapoznania się z samą kulturą i tradycją Wietnamu – kraju, w którym królują aromatyczne, mięsno-warzywne i zawsze świeże dania!