- Luty
-
19.02.2019
Kurs kuchni tajskiej: pasta curry
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem drugich zajęć będzie pasta curry.
300,00 złZobacz warsztat -
25.02.2019
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Yeunsu LeeZapisy:OtwarteWarszawaKuchnia koreańska to jeden z najmodniejszych trendów kulinarnych ostatnich sezonów. Uwielbiane kimchi, bimp bap czy bulgogi szturmem wdarły się do hipsterskich miejscówek Nowego Jorku, Londynu, czy Berlina. Wyraziste, smaki, orientalne kompozycje, estetyczne doznania ale i jej zdrowotne właściwości docenione zostały także nad Wisłą. Zapraszamy na koreańskie gotowanie z Yeunsu Lee, szefową kuchni modnej restauracji Koreanka.
295,00 złZobacz warsztat -
26.02.2019
Kurs kuchni tajskiej: zupy
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem trzecich zajęć będą zupy.
300,00 złZobacz warsztat - Marzec
-
05.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: przystawki
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem czwartych zajęć będą przystawki.
300,00 złZobacz warsztat -
07.03.2019
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Veena PuarrZapisy:OtwarteWarszawaZapraszamy na aromatyczne, pełne smaków i przypraw indyjskie gotowanie z Veeną Puarr. Tym razem wybierzecie się w podróż do północnych Indii. W programie m. in. kultowy Butter Chicken, chlebki naan i uwielbiana na całym świecie Masala Chai Tea.
295,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa12.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: ABC Woka
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem piątych zajęć będą dania przygotowywane na woku.
300,00 złZobacz warsztat -
19.03.2019
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawaZapraszamy na kolejne warsztaty poświęcone kuchni wietnamskiej, które prowadzi Linh Nguyen pomysłodawczyni i twórczyni restauracji Vietnamka, Koreanka i Sajgonka. Będzie orientalnie, smacznie i oryginalnie.
295,00 złZobacz warsztat -
19.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: sałatki i zimne sosy
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem pierwszych zajęć będą sałatki oraz zimne sosy.
300,00 złZobacz warsztat -
25.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: desery
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajska, Na słodkoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem ostatnich zajęć będą desery.
300,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa26.03.2019
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Thanawat Na NagaraZapisy:Lista rezerwowaWarszawaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Thanawat Na Nagara – charyzmatyczny szef kuchni restauracji Basil & Lime, uhonorowanej certyfikatem Thai Select przyznawanym przez rząd Tajlandii.
295,00 złZobacz warsztat