-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte04.10.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:ZamknięteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa06.10.2023
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
09.10.2023
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa09.10.2023
CookUp Professional: Ramen Cooking Class: clear broth ramens
SzczegółyDla zaawansowanych i profesjonalistów, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 8-9 godzinProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
949,00 złZobacz warsztat -
12.10.2023
Japanese Cuisine Cooking Class
SzczegółyKuchnia japońska, In English, Kuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaPerfect and simple. Based on high-quality, fresh and minimally processed products. Respecting nature and seasons. Full of umami flavor. Celebrating all senses. Well known thanks to sushi, miso, ramen, mochi and green tea. Let us introduce you to Japanese Cuisine Cooking Class run by dr Kohei Yagi who will explore the secrets of one of the most unique culinary art in the world.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.10.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa23.10.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
25.10.2023
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
399,00 złZobacz warsztat -
26.10.2023
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
399,00 złZobacz warsztat - listopad
-
10.11.2023
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa14.11.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
339,00 złZobacz warsztat -
20.11.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
05.12.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat
Kuchnia azjatycka
Kuchnia azjatycka
Na kuchnię azjatycką składają się przeróżne orientalne kuchnie świata, jak choćby: indyjska, koreańska, tajska, malezyjska, wietnamska, chińska, japońska, i wiele innych. Uwielbiamy ich dania za aromatyczne przyprawy, oryginalne połączenia produktów, wyraziste smaki, a także za niebanalne dodatki. Podczas warsztatów z kuchni azjatyckiej w Warszawie pomożemy Ci zgłębić tajniki najpopularniejszych i najlepszych potraw ze Wschodu: koreańskiego kimchi, wietnamskiego Pho Sốt Vang, indyjskiego chlebka naan, tajskiego Pad Thai Kai i wielu innych. Opowiemy także o tradycji i kulturze każdego z tych krajów, wyjaśnimy, do jakichś dań używać poszczególnych przypraw, oraz pokażemy sztukę tworzenia orientalnych deserów, zimnych sosów, zup czy przystawek – każde z tych zagadnień przerabiamy szczegółowo na osobnych warsztatach. Tajemnice kuchni azjatyckiej czekają na Ciebie w Warszawie!