- Luty
-
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa11.02.2021
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.
329,00 złZobacz warsztat - Marzec
-
19.03.2021
Burger Party
SzczegółyBurgery, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka odpowiednich decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na burgerowe zajęcia z Michałem Orłowskim, nieszablonowo myślącym szefem kuchni, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.
329,00 złZobacz warsztat -
20.03.2021
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości kulinarne. Dietetycy doceniają jej wartości odżywcze m. in. wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego carpaccio, wyrazistego steka, czy orientalnych, azjatyckich sałatek. Zapraszamy Was na zajęcia, na których od podstaw nauczycie się przygotowywać niezapomniane dania z wołowiny. Warsztaty poprowadzi Michał Orłowski, kucharz, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.
369,00 złZobacz warsztat -
21.03.2021
Steki
SzczegółyMięso, StekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaStek idealny. Klasyka gatunku. Przysparza kłopotów nawet doświadczonym kucharzom. Bo tu potrzebna jest nie tylko wiedza, odpowiednia technika i umiejętności, ale też konkretny trening. Dobrze dobrane mięso, o odpowiedniej grubości, sezonowane na mokro lub na sucho, właściwie przygotowane, mające odpowiednią temperaturę i dobrze dobrane dodatki. Zapraszamy Was na kultowe warsztaty ze stekami w roli głównej. Sztuki przygotowywania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Michał Orłowski, kucharz zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie zdobywał m. in. w restauracjach w Sydney w Australii.
369,00 złZobacz warsztat -
29.03.2021
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.
329,00 złZobacz warsztat
Mięso
Mięso
Mięso jest jednym z podstawowych składników naszej diety. Znamy mnóstwo przepisów na wołowinę, drób czy wieprzowinę, a coraz częściej sięgamy też po mniej popularne produkty, jak jagnięcina czy baranina. Podczas warsztatów z dań mięsnych w Warszawie zapoznamy Cię przede wszystkim z najbardziej podstawowymi zasadami dotyczących przyrządzania mięsa: nauczymy, jak odpowiednio porcjować, doprawiać, smażyć czy grillować poszczególne partie, wyjaśnimy, jakiego rodzaju mięso najlepiej kupić, jak sprawdzić jego świeżość w sklepie oraz jakich wartości odżywczych ono dostarcza. Zastanawiasz się, czym jest sezonowanie? Jak odróżnić od siebie wysmażenia blue, rare czy medium rare w przypadku steku? Jakie dodatki pasują do poszczególnych pieczeni oraz jakiego dressingu użyć? Jeśli tak, koniecznie sprawdź nasze warsztaty z dań mięsnych – w Warszawie czekają na Ciebie m.in. szkolenia z przyrządzania mięsnych burgerów, delikatnej jagnięciny czy uwielbianej przez szefów kuchni kaczki.