-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte29.03.2023
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:ZamknięteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
30.03.2023
Burger Party
SzczegółyMięso, BurgeryPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Bo klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni znana z kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
369,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa31.03.2023
Peruvian Cuisine
SzczegółyIn English, Kuchnia peruwiańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Juan Pablo Cutipa LoayzaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaPeruvian cuisine is taking the hearts of lovers of good food all over the world by storm. Full tables, long lists of entries for reservations in London restaurants Coya, Ceviche, Lima or Nobu leave no illusions. After years of fascination with Asian and Middle Eastern cuisines, the time has come for South America. And no wonder, because Peru is a country with a rich culinary culture. There is the most renowned cooking school in Lima, compared to Le Cordon Blue in Paris, and Peru itself is said to be the France of South America. We invite you to exotic cooking with Juan Pablo Cutipa Loayza, a native Peruvian, a cook who has gained culinary experience, among others at Central Restaurant in Lima (5th best restaurant in the world).
349,00 złZobacz warsztat - kwiecień
-
12.04.2023
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoliny od tego z mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa13.04.2023
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jednocześnie jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Niby to tylko tortilla po brzegi wypełniona dobrem: różnego rodzaju salsami, guacamole, świeżymi warzywami, mięsem czy rybami, a już po pierwszym kęsie przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na prawdziwe Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni kultowej Santa Catrina.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.04.2023
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek oraz zerowastowe burrito z krewetkami. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa18.04.2023
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Mariusz BujańskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa19.04.2023
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa20.04.2023
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa24.04.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
25.04.2023
Buddha Bowls dla początkujących
SzczegółyBuddha Bowls, Kuchnia wegańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dorota MrówkaZapisy:OtwarteWarszawa HożaSzybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa26.04.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat - maj
-
15.05.2023
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek oraz zerowastowe burrito z krewetkami. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
16.05.2023
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jednocześnie jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Niby to tylko tortilla po brzegi wypełniona dobrem: różnego rodzaju salsami, guacamole, świeżymi warzywami, mięsem czy rybami, a już po pierwszym kęsie przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na prawdziwe Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni kultowej Santa Catrina.
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.05.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
329,00 złZobacz warsztat -
18.05.2023
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoliny od tego z mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
329,00 złZobacz warsztat -
19.05.2023
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
22.05.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
23.05.2023
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyFermentacja, KiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem: oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
24.05.2023
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Mariusz BujańskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa29.05.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
30.05.2023
Buddha Bowls dla początkujących
SzczegółyBuddha Bowls, Kuchnia wegańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dorota MrówkaZapisy:OtwarteWarszawa HożaSzybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.
339,00 złZobacz warsztat -
31.05.2023
Peruvian Cuisine
SzczegółyIn English, Kuchnia peruwiańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Juan Pablo Cutipa LoayzaZapisy:OtwarteWarszawa HożaPeruvian cuisine is taking the hearts of lovers of good food all over the world by storm. Full tables, long lists of entries for reservations in London restaurants Coya, Ceviche, Lima or Nobu leave no illusions. After years of fascination with Asian and Middle Eastern cuisines, the time has come for South America. And no wonder, because Peru is a country with a rich culinary culture. There is the most renowned cooking school in Lima, compared to Le Cordon Blue in Paris, and Peru itself is said to be the France of South America. We invite you to exotic cooking with Juan Pablo Cutipa Loayza, a native Peruvian, a cook who has gained culinary experience, among others at Central Restaurant in Lima (5th best restaurant in the world).
349,00 złZobacz warsztat - czerwiec
-
13.06.2023
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
19.06.2023
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek oraz zerowastowe burrito z krewetkami. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
339,00 złZobacz warsztat -
20.06.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
21.06.2023
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jednocześnie jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Niby to tylko tortilla po brzegi wypełniona dobrem: różnego rodzaju salsami, guacamole, świeżymi warzywami, mięsem czy rybami, a już po pierwszym kęsie przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na prawdziwe Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni kultowej Santa Catrina.
339,00 złZobacz warsztat -
22.06.2023
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoliny od tego z mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
339,00 złZobacz warsztat -
23.06.2023
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na europejskie salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi doświadczony kucharz, podróżnik – Piotrek Bruś Klepacki.
349,00 złZobacz warsztat -
26.06.2023
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyFermentacja, KiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem: oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
27.06.2023
Buddha Bowls dla początkujących
SzczegółyBuddha Bowls, Kuchnia wegańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dorota MrówkaZapisy:OtwarteWarszawa HożaSzybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.
339,00 złZobacz warsztat -
28.06.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
339,00 złZobacz warsztat -
29.06.2023
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Mariusz BujańskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat