-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte04.10.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:ZamknięteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat -
05.10.2023
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią działania w domowej kuchni. W programie m. in. rybny ramen, tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
369,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa06.10.2023
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
09.10.2023
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa09.10.2023
CookUp Professional: Ramen Cooking Class: clear broth ramens
SzczegółyDla zaawansowanych i profesjonalistów, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 8-9 godzinProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
949,00 złZobacz warsztat -
11.10.2023
ABC owoców morza
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa – czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: przegrzebki, krewetki i ośmiornica.
369,00 złZobacz warsztat -
12.10.2023
Japanese Cuisine Cooking Class
SzczegółyKuchnia japońska, In English, Kuchnia azjatyckaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaPerfect and simple. Based on high-quality, fresh and minimally processed products. Respecting nature and seasons. Full of umami flavor. Celebrating all senses. Well known thanks to sushi, miso, ramen, mochi and green tea. Let us introduce you to Japanese Cuisine Cooking Class run by dr Kohei Yagi who will explore the secrets of one of the most unique culinary art in the world.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa13.10.2023
Baking Time: dwudniowe warsztaty piekarnicze
SzczegółyChlebPoczątek:17:30Czas trwania:2 dni po 4-5 godz.Prowadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż samodzielne pieczenie chleba, bułek czy domowej foccaci. A sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: mieszanie, wyrabianie, formowanie czy wybieranie dodatków. Wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na magiczne, dwudniowe warsztaty piekarnicze z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: chleb żytni, chleb pszenny na zakwasie, focaccia, bułki burgerowe oraz roti.
790,00 złZobacz warsztat -
16.10.2023
Peruvian Cuisine
SzczegółyIn English, Kuchnia peruwiańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Juan Pablo Cutipa LoayzaZapisy:OtwarteWarszawa HożaPeruvian cuisine is taking the hearts of lovers of good food all over the world by storm. Full tables, long lists of entries for reservations in London restaurants Coya, Ceviche, Lima or Nobu leave no illusions. After years of fascination with Asian and Middle Eastern cuisines, the time has come for South America. And no wonder, because Peru is a country with a rich culinary culture. There is the most renowned cooking school in Lima, compared to Le Cordon Blue in Paris, and Peru itself is said to be the France of South America. We invite you to exotic cooking with Juan Pablo Cutipa Loayza, a native Peruvian, a cook who has gained culinary experience, among others at Central Restaurant in Lima (5th best restaurant in the world).
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.10.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
339,00 złZobacz warsztat -
18.10.2023
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr KucZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat -
19.10.2023
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Kostiantyn MelnyczukZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na sztosowe Pizza Party w neapolitańskim stylu. Zajęcia poprowadzi Kostiantyn Melnyczuk – utalentowany pizzaiolo, zdobywca 3.miejsca na mistrzostwach świata pizzy (Campionato del Mondo di Pizza/Rimini 2023).
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa23.10.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
24.10.2023
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. In. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
339,00 złZobacz warsztat -
24.10.2023
Vegan Sushi Class
SzczegółySushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Paweł GnatowskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaPiękne, kolorowe, zachwycające formą, niebanalnymi kompozycjami i nieoczywistymi smakami. I choć Japończycy do tematu wciąż podchodzą ostrożnie, wegańskie sushi na stałe zagościło w najmodniejszych stolicach świata. Bo oprócz szukania coraz to nowych możliwości i wykorzystywania roślinnych zamienników to w dalszym ciągu historia o perfekcjonizmie, prostocie, niezwykłej precyzji i estetyce. Zajęcia poprowadzi Paweł Gnatowski, autor kultowego konceptu Youmiko Vegan Sushi, pierwszego wegańskiego sushi w Polsce.
369,00 złZobacz warsztat -
25.10.2023
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
399,00 złZobacz warsztat -
26.10.2023
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
399,00 złZobacz warsztat -
30.10.2023
Ale Meksyk: Dia de los Muertos
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaJak co roku w Halloween, zamiast cukierków i psikusów, zapraszamy Was na kulinarno-etniczną podróż do Meksyku. Dynie, nietoperze i wampiry zamienimy na wielobarwną, pełną radości, muzyki i dobrego jedzenia opowieść o Dia de los Muertos – jednym z najstarszych świąt Nowego Kontynentu. W programie tradycyjna meksykańska kolacja i kultowe cukrowe czaszki. Przewodnikiem po wielobarwnym Dia de los Muertos będzie niezastąpiona Isabel Balderas – rodowita Meksykanka, szefowa kuchni restauracji Santa Catrina.
339,00 złZobacz warsztat - listopad
-
07.11.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
08.11.2023
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoliny od tego z mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
339,00 złZobacz warsztat -
09.11.2023
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią działania w domowej kuchni. W programie m. in. rybny ramen, tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
369,00 złZobacz warsztat -
10.11.2023
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
339,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa14.11.2023
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
339,00 złZobacz warsztat -
15.11.2023
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyFermentacja, KiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaO kiszonkach wie absolutnie wszystko. Modne kimchi, pasta miso czy kombucha nie mają przed nim żadnych tajemnic. Jego doświadczenie i umiejętności doceniają zarówno rodzimi miłośnicy fermentacji jak i utytułowani szefowie kuchni renomowanych restauracji na całym świecie. Zapraszamy Was na kiszonkowowe zajęcia z Michałem Kępińskim, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
339,00 złZobacz warsztat -
16.11.2023
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Kostiantyn MelnyczukZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na sztosowe Pizza Party w neapolitańskim stylu. Zajęcia poprowadzi Kostiantyn Melnyczuk – utalentowany pizzaiolo, zdobywca 3.miejsca na mistrzostwach świata pizzy (Campionato del Mondo di Pizza/Rimini 2023).
339,00 złZobacz warsztat -
20.11.2023
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
21.11.2023
Vegan Sushi Class
SzczegółySushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Paweł GnatowskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaPiękne, kolorowe, zachwycające formą, niebanalnymi kompozycjami i nieoczywistymi smakami. I choć Japończycy do tematu wciąż podchodzą ostrożnie, wegańskie sushi na stałe zagościło w najmodniejszych stolicach świata. Bo oprócz szukania coraz to nowych możliwości i wykorzystywania roślinnych zamienników to w dalszym ciągu historia o perfekcjonizmie, prostocie, niezwykłej precyzji i estetyce. Zajęcia poprowadzi Paweł Gnatowski, autor kultowego konceptu Youmiko Vegan Sushi, pierwszego wegańskiego sushi w Polsce.
369,00 złZobacz warsztat -
22.11.2023
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr KucZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat -
23.11.2023
Bliskowschodni Street Food
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce „Jerozolima” Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Piotrkiem Bruś-Klepackim.
339,00 złZobacz warsztat -
28.11.2023
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. In. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
339,00 złZobacz warsztat -
29.11.2023
Paella Party
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaPaella to nie tylko najbardziej znany hiszpański comfort food. To przede wszystkim ujmująca historia o wspólnym gotowaniu, jedzeniu i dzieleniu się dobrem. Jest w niej i miłość do wysokiej jakości produktów i południowa radość z prostego gotowania. Kojąca, sycąca, karmiąca wszystkie zmysły. Zapraszamy Was na premierowe, energetyczne Paella Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
04.12.2023
Śledziowe Love
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaUwielbiany i bardzo doceniany w skandynawskiej kulturze kulinarnej. W pozostałych częściach Europy wciąż niestety gra drugoplanowe role. Częściej widzimy go bowiem w przystawkach czy sałatkach niż jako główny punkt programu. A szkoda, bo śledź twarzy ma wiele i lubi prezentować się w nieoczywistych, wyrazistych kompozycjach. Zapraszamy Was na zajęcia ze śledziem w roli głównej, na których postaramy się odczarować jedną z najciekawszych bałtyckich ryb.
349,00 złZobacz warsztat -
05.12.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa06.12.2023
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jednocześnie jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Niby to tylko tortilla po brzegi wypełniona dobrem: różnego rodzaju salsami, guacamole, świeżymi warzywami, mięsem czy rybami, a już po pierwszym kęsie przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na prawdziwe Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni kultowej Santa Catrina.
339,00 złZobacz warsztat - styczeń 2024
-
29.01.2024
CookUp Professional: Burger Lab
SzczegółyDla zaawansowanych i profesjonalistów, Mięso, Burgery, WołowinaPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 8 godzinProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają za sobą. Że wyparły je modne rameny czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Nic bardziej mylnego, bo dobry burger to po prostu dobry burger i już. A klasyka – zwłaszcza ta jakościowa – zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste danie wymaga wiedzy, praktyki i kulinarnego kunsztu. Bowiem w na pozór zwykłej maślanej bułce kryją się setki technik i patentów kulinarnych. To nie tylko wysokiej jakości mięso, dobre sosy czy idealnie skomponowane dodatki, ale też kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć, grillować, doprawiać przed czy po, mielić czy siekać, wędzić czy może piec? Zapraszamy Was na bardzo praktyczny kurs dla profesjonalistów, na którym krok po kroku zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, znana m. in. z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach, restauracji Zielony Niedźwiedź czy programu Top Chef.
949,00 złZobacz warsztat