Dowiedz się, jakie działania podejmujemy, aby zapobiegać rozprzestrzenianiu się COVID-19
×
Przejdź do treści
  • CookUp Player
  • CookUp Box
  • CookUp Talents
  • CookUp Fundacja
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
CookUp
Moje konto
  • pl
  • Streaming dla firm
  • Warsztaty
  • Kursy
  • Warsztaty online
    • Nadchodzące warsztaty online
    • Archiwum
  • Voucher podarunkowy
  • Prowadzący
  • Blog
  • O nas
  • Kontakt
  • Przejdź do treści

Warsztaty

Kategorie

Wybierz kategorię

  • Kuchnia wegańska
  • Kuchnia azjatycka
  • Warsztaty cukiernicze
  • Owoce morza
  • Kuchnia tajska
  • Mięso
  • Ryby
  • Na grillu
  • Kuchnia włoska
  • Walentynki
  • Chleb
  • Kuchnia indyjska
  • Zdrowe odżywianie
  • Zero Waste
  • Kuchnia bliskowschodnia
  • Bezy
  • Kuchnia koreańska
  • Surf and Turf
  • In English
  • Ramen
  • Knife Skills
  • Kiszonki
  • Pizza
  • Kuchnia meksykańska
  • Torty
  • Świątecznie
  • Czekolada
  • Kuchnia wietnamska
  • Jadalne prezenty
  • Sushi
  • Pierogi
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia wegetariańska
  • Kaligrafia
  • Street Food
  • Wypieki
  • Warsztaty baristyczne
  • Le Cordon Bleu
  • Kasze
  • Jednogarnkowe
  • Koktajle
  • Kuchnia żydowska
  • Kuchnia węgierska
  • CookUp à la carte
  • Kuchnia peruwiańska
  • Superfoods
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Makaroniki
  • Warsztaty sommelierskie
  • Kombucha
  • Kuchnia portugalska
  • Kuchnia gruzińska
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    18.01.2021

    Ramen

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Ramen
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    To bez wątpienia jedna z najmodniejszych zup świata. Za sprawą swoich kojących właściwości, uchodzi za najbardziej hipsterski comfort food po obu stronach globu. Syci, rozgrzewa i poprawia nastrój. Zapraszamy na warsztaty z przygotowania mistrzowskiego ramenu z Maciejem Bartkowiakiem, szefem kuchni restauracji Shoku.

    359,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    19.01.2021

    Vegan Power: warsztaty kuchni roślinnej

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Lachur
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    O zdrowym odżywianiu i kuchni roślinnej wie niemal wszystko. W Jego kuchni ważne jest nie tylko co, ale również dlaczego i w jakiej formie ląduje na talerzu. Od wielu sezonów uczy, jak zdrowo przechodzić na dietę wegańską. Bo jego potrawy są nie tylko smaczne, ale także prawidłowo zbilansowane. Zapraszamy Was na wakacyjne, roślinne gotowanie z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner Bistro.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    20.01.2021

    Włoskie gotowanie

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Na kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz skutecznie zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    22.01.2021

    Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących

    Szczegóły
    Kiszonki
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Kto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    27.01.2021

    Street Food

    Szczegóły
    Street Food
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Delektują się nim nie tylko szukający oryginalnych doznań podróżnicy, ale także rozkochani w kuchniach etnicznych kucharze, poszukujący prawdy na talerzu. Oryginalne kompozycje smakowe, autentyczne, lokalne, sezonowe produkty. Gotowi na kulinarną podróż po najmodniejszych street foodowych kierunkach świata? Tym razem odwiedzimy Meksyk, Bliski Wschód, Chiny oraz Włochy.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 28.01.2021

    Wietnam od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Linh Nguyen
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Łączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Luty
  • 01.02.2021

    Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni…

    Szczegóły
    Knife Skills
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw oraz filetowanie owoców i siekanie ziół. Nie zabraknie też kulinarnych patentów w duchu idei Zero Waste, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    03.02.2021

    Peruvian Cuisine

    Szczegóły
    In English, Kuchnia peruwiańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Juan Pablo Cutipa Loayza
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Peruvian cuisine is taking the hearts of lovers of good food all over the world by storm. Full tables, long lists of entries for reservations in London restaurants Coya, Ceviche, Lima or Nobu leave no illusions. After years of fascination with Asian and Middle Eastern cuisines, the time has come for South America. And no wonder, because Peru is a country with a rich culinary culture. There is the most renowned cooking school in Lima, compared to Le Cordon Blue in Paris, and Peru itself is said to be the France of South America. We invite you to exotic cooking with Juan Pablo Cutipa Loayza, a native Peruvian, a cook who has gained culinary experience, among others at Central Restaurant in Lima (5th best restaurant in the world).

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    04.02.2021

    Wegański Comfort Food

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Lachur
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Czy jedzenie może poprawić nastrój po ciężkim dniu? Wywołać uśmiech na twarzy lub być antidotum na codzienne stresy? Michał Lachur, wegański szef kuchni Organic Corner Bistro pokaże Wam prawdziwe oblicze wegańskiego comfort food, ze zdrowym twistem. Uważajcie, bo to jedzenie naprawdę ma energetyczną, kojącą moc.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    08.02.2021

    Ramen

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Ramen
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    To bez wątpienia jedna z najmodniejszych zup świata. Za sprawą swoich kojących właściwości, uchodzi za najbardziej hipsterski comfort food po obu stronach globu. Syci, rozgrzewa i poprawia nastrój. Zapraszamy na warsztaty z przygotowania mistrzowskiego ramenu z Maciejem Bartkowiakiem, szefem kuchni restauracji Shoku.

    359,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 10.02.2021

    Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Od kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie niemal wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    11.02.2021

    Ale Meksyk! Taco Party

    Szczegóły
    Kuchnia meksykańska, Mięso
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Isabel Balderas
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Kwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 12.02.2021

    Indie od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia indyjska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin) oraz Sameer Motwani, właściciel i szef kuchni kultowej indyjskiej restauracji Rani.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    15.02.2021

    Tajlandia od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Tego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji Shoku, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    17.02.2021

    Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących

    Szczegóły
    Kiszonki
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Kto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 19.02.2021

    Bread Story: 1-day basic baking bread course

    Szczegóły
    In English, Chleb
    Początek:
    10:00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Emmanuel Hadjiandreou
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Who have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make some basic breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.

    499,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 20.02.2021

    Bread Story: 2-day Sourdough Bread Course

    Szczegóły
    In English, Chleb
    Początek:
    10:00
    Czas trwania:
    2 dni po 4-5 godz.
    Prowadzący:
    Emmanuel Hadjiandreou
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Who have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make traditional sourdough breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.

    799,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 22.02.2021

    ABC owoców morza

    Szczegóły
    Owoce morza
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Ich obecność w kuchni, wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa. Czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę chodzi, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: ośmiornica, krewetki, małże, sercówki, przegrzebki i kałamarnice. Zajęcia poprowadzi doświadczony szef kuchni Marek Kropielnicki, który pracował m. in. jako Sous Chef w restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).

    349,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    23.02.2021

    Pizza Party

    Szczegóły
    Pizza
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Gdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na wyjątkowe Pizza Party z Bartkiem Kieżunem, dziennikarzem kulinarnym, autorem książki Italia do zjedzenia.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 24.02.2021

    Włoskie gotowanie

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Na kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz skutecznie zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 25.02.2021

    Pasta Party

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Co to jest semolina? I czym różni się makaron przygotowany z semoliny od tego na bazie mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć czy gotować, by smakował tak jak w tradycyjnym włoskim domu? Zapraszamy Was na energetyczne Pasta Party z Bartkiem Kieżunem, zakochanym we Włoszech dziennikarzem kulinarnym, autorem książki „Italia do zjedzenia”. Po tym kursie świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 26.02.2021

    Zimowy, piętrowy Tort Batavia na długodojrzewającym pierniku…

    Szczegóły
    Torty, Warsztaty cukiernicze
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    2 dni po 4-5 godz.
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Zapraszamy Was na dwudniowe (26-27 lutego 2021) warsztaty cukiernicze z Jarkiem Konrady – cukiernikiem z 45. letnim doświadczeniem, Sous Chefem hotelu Mercure w Poznaniu. Tym razem tematem spotkania będzie zimowy, piętrowy tort. Na zajęciach opanujecie misterną sztukę wypiekania, składania oraz dekorowania wielopoziomowych tortów. A jego motywem przewodnim będą sezonowe, grudniowe akcenty: piernik, żurawina, orzechy oraz zimowe dekoracje. Pod okiem prowadzącego samodzielnie przygotujecie i złożycie tort Batavia na długodojrzewającym pierniku kasztelańskim z macerowaną w czerwonym winie żurawiną i musem orzechowo-rumowym.

    789,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Marzec
  • 04.03.2021

    Wietnam od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Linh Nguyen
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Łączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 06.03.2021

    Francuskie makaroniki

    Szczegóły
    Makaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukiernicze
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Klasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).

    399,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 07.03.2021

    Francuskie makaroniki

    Szczegóły
    Makaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukiernicze
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Klasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).

    399,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    08.03.2021

    Ramen

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Ramen
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    To bez wątpienia jedna z najmodniejszych zup świata. Za sprawą swoich kojących właściwości, uchodzi za najbardziej hipsterski comfort food po obu stronach globu. Syci, rozgrzewa i poprawia nastrój. Zapraszamy na warsztaty z przygotowania mistrzowskiego ramenu z Maciejem Bartkowiakiem, szefem kuchni restauracji Shoku.

    359,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 11.03.2021

    Roślinny Zero Waste

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska, Zero Waste
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Lachur
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Jak wybierać produkty przyjazne naszej planecie? Idea Zero Waste szturmem zdobywa serca świadomych konsumentów na całym świecie. I nie chodzi tu wyłącznie o kulinarny recykling, bo Zero Waste to przede wszystkim planowanie zakupów, czytanie etykiet, dat ważności oraz sezonowa, lokalna i odpowiedzialna kuchnia. Gotowi na prawdziwą kulinarną rewolucję?

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 12.03.2021

    Indie od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia indyjska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin) oraz Sameer Motwani, właściciel i szef kuchni kultowej indyjskiej restauracji Rani.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 15.03.2021

    ABC Woka

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Od tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z wokiem w roli głównej. Podstawowych technik pracy z wokiem nauczy Was Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    17.03.2021

    Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących

    Szczegóły
    Kiszonki
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Kto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    18.03.2021

    Ryby i owoce morza

    Szczegóły
    Owoce morza, Ryby
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Jeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś też filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza, jak również kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz jesiotr w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).

    359,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 19.03.2021

    Burger Party

    Szczegóły
    Mięso, Burgery
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Orłowski
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Wydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka odpowiednich decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na burgerowe zajęcia z Michałem Orłowskim, nieszablonowo myślącym szefem kuchni, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 20.03.2021

    Wołowina dla początkujących

    Szczegóły
    Mięso, Wołowina
    Początek:
    11:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Orłowski
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Od wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości kulinarne. Dietetycy doceniają jej wartości odżywcze m. in. wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego carpaccio, wyrazistego steka, czy orientalnych, azjatyckich sałatek. Zapraszamy Was na zajęcia, na których od podstaw nauczycie się przygotowywać niezapomniane dania z wołowiny. Warsztaty poprowadzi Michał Orłowski, kucharz, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.

    369,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 21.03.2021

    Steki

    Szczegóły
    Mięso, Steki
    Początek:
    11:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Orłowski
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Stek idealny. Klasyka gatunku. Przysparza kłopotów nawet doświadczonym kucharzom. Bo tu potrzebna jest nie tylko wiedza, odpowiednia technika i umiejętności, ale też konkretny trening. Dobrze dobrane mięso, o odpowiedniej grubości, sezonowane na mokro lub na sucho, właściwie przygotowane, mające odpowiednią temperaturę i dobrze dobrane dodatki. Zapraszamy Was na kultowe warsztaty ze stekami w roli głównej. Sztuki przygotowywania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Michał Orłowski, kucharz zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie zdobywał m. in. w restauracjach w Sydney w Australii.

    369,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    22.03.2021

    Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

    Szczegóły
    Knife Skills
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw oraz filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie oraz oczyszczanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych patentów w duchu idei Zero Waste, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 24.03.2021

    Włoskie gotowanie

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Na kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz skutecznie zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 25.03.2021

    Pizza Party

    Szczegóły
    Pizza
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Gdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na wyjątkowe Pizza Party z Bartkiem Kieżunem, dziennikarzem kulinarnym, autorem książki Italia do zjedzenia.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    26.03.2021

    Podróże małe i duże: Azja

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska, Kuchnia tajska, Owoce morza
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    To jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Bazuje przede wszystkim na przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, świeżych produktach, orientalnych przyprawach i krótkiej obróbce termicznej. Doceniana nie tylko za różnorodność i bogactwo smaków, ale i za swoje właściwości zdrowotne. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kuchni azjatyckiej. Przewodnikiem po tradycjach kulinarnych Malezji, Singapuru, Japonii i Chin będzie Piotr Bruś-Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 27.03.2021

    Naturalny chleb żytni na zakwasie

    Szczegóły
    Chleb
    Początek:
    10:00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Remigiusz Fetzki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Kto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 28.03.2021

    Naturalny chleb żytni na zakwasie

    Szczegóły
    Chleb
    Początek:
    10:00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Remigiusz Fetzki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Kto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.

    319,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 29.03.2021

    Ale Meksyk! Taco Party

    Szczegóły
    Kuchnia meksykańska, Mięso
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Isabel Balderas
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Kwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.

    329,00 zł
    Zobacz warsztat
CookUp

Dane kontaktowe

studio@cookup.pl
692 493 678

Nasi partnerzy

Info

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Polityka zwrotów
  • Live Streaming dla Firm
  • Jak dojechać
  • O nas
© 2012-2021 | CookUp
Realizacja: GeekRoom.pl
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Polityka prywatności Zgoda