- Styczeń 2020
-
17.01.2020
ABC krewetek
SzczegółyKrewetki, Owoce morzaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaKrewetki w chrupiących pierożkach won-ton, w singapurskiej zupie laksa z galangalem, klasyczne z patelni w białym winie oraz smażone w cieście z wiórkami kokosowymi. Oto nowy, zimowy program jednych z Waszych ulubionych zajęć, na których poznacie od podstaw różne metody przygotowywania krewetek. Będzie smacznie, oryginalnie i światowo.
329,00 złZobacz warsztat -
24.01.2020
Ryby i owoce morza: labraks, dorsz, ośmiornica, krewetki i…
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawaJeśli chcesz wzbogacić swoją dietę o dania z ryb i owoców morza, albo też jesteś już zaprawionym smakoszem, ale brakuje Ci pomysłów na nowe, ciekawe połączenia smakowe to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. Na warsztatach nauczycie się przygotowywać niebanalne dania z labraksa, dorsza, przegrzebków, krewetek oraz ośmiornicy. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
27.01.2020
Podróże małe i duże: Azja
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska, Kuchnia tajska, Owoce morzaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Bazuje przede wszystkim na przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, świeżych produktach, orientalnych przyprawach i krótkiej obróbce termicznej. Doceniana nie tylko za różnorodność i bogactwo smaków, ale i za swoje właściwości zdrowotne. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kuchni azjatyckiej. Przewodnikiem po tradycjach kulinarnych Korei, Japonii, Tajlandii i Chin będzie Maciej Bartkowiak, utalentowany szef kuchni restauracji Shoku.
319,00 złZobacz warsztat - Luty 2020
-
28.02.2020
Ryby i owoce morza: labraks, dorsz, ośmiornica, krewetki i…
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawaJeśli chcesz wzbogacić swoją dietę o dania z ryb i owoców morza, albo też jesteś już zaprawionym smakoszem, ale brakuje Ci pomysłów na nowe, ciekawe połączenia smakowe to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. Na warsztatach nauczycie się przygotowywać niebanalne dania z labraksa, dorsza, przegrzebków, krewetek oraz ośmiornicy. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
329,00 złZobacz warsztat - Marzec 2020
-
09.03.2020
Podróże małe i duże: Azja
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska, Kuchnia tajska, Owoce morzaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Bazuje przede wszystkim na przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, świeżych produktach, orientalnych przyprawach i krótkiej obróbce termicznej. Doceniana nie tylko za różnorodność i bogactwo smaków, ale i za swoje właściwości zdrowotne. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kuchni azjatyckiej. Przewodnikiem po tradycjach kulinarnych Korei, Japonii, Tajlandii i Chin będzie Maciej Bartkowiak, utalentowany szef kuchni restauracji Shoku.
319,00 złZobacz warsztat -
13.03.2020
ABC owoców morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaJeszcze parę lat temu określenie frutti di mare kojarzyło się przede wszystkim z wątpliwej jakości pizzą sprzedawaną w co drugim polskim barze. Na szczęście te czasy mamy już za sobą, a owocom morza zwrócono należną im pozycję na naszych stołach. Smak i ich wartości zdrowotne sprawiają, że kochają je i mieszkańcy Basenu Śródziemnomorskiego i Ameryki Południowej czy Azjaci. Zapraszamy Was na egzotyczny wieczór z owocami morza, który poprowadzi specjalista od kuchni świata Piotr Bruś-Klepacki.
329,00 złZobacz warsztat -
27.03.2020
Ryby i owoce morza: labraks, dorsz, ośmiornica, krewetki i…
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawaJeśli chcesz wzbogacić swoją dietę o dania z ryb i owoców morza, albo też jesteś już zaprawionym smakoszem, ale brakuje Ci pomysłów na nowe, ciekawe połączenia smakowe to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. Na warsztatach nauczycie się przygotowywać niebanalne dania z labraksa, dorsza, przegrzebków, krewetek oraz ośmiornicy. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
329,00 złZobacz warsztat
Owoce morza
Owoce morza
Krewetki, sercówki, kalmary, ośmiornice, ostrygi – frutti di mare ciągle są dla niektórych tylko egzotycznym przysmakiem dostępnym w ekskluzywnych restauracjach. Najwyższy czas zmienić to przeświadczenie! Zapraszamy na warsztaty z owoców morza do Warszawy, gdzie nauczymy Cię, jak oczyścić, porcjować i doprawiać poszczególne skorupiaki i mięczaki, a następnie jak poddać je odpowiedniej obróbce. Opowiemy, gdzie najlepiej kupić owoce morza, aby zawsze były świeże i dobre gatunkowo, a także doradzimy, które hodowle mięczaków są najlepsze. Chcesz się wreszcie dowiedzieć, jak przygotować przepyszną paellę? Z czym najlepiej podać duszone małże? Jakiego wina użyć do polania krewetek? Te i inne potrawy przyszykujemy razem z Tobą podczas naszych warsztatów z owoców morza – czekamy na Ciebie Warszawie!