- Maj
-
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa14.05.2021
ABC owoców morza
SzczegółyOwoce morzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIch obecność w kuchni, wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa. Czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę chodzi, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: ośmiornica, krewetki, małże, sercówki, przegrzebki i kałamarnice. Zajęcia poprowadzi doświadczony szef kuchni Marek Kropielnicki, który pracował m. in. jako Sous Chef w restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat - Lipiec
-
02.07.2021
Ryby i owoce morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza, jak również kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz jesiotr w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat
Owoce morza
Owoce morza
Krewetki, sercówki, kalmary, ośmiornice, ostrygi – frutti di mare ciągle są dla niektórych tylko egzotycznym przysmakiem dostępnym w ekskluzywnych restauracjach. Najwyższy czas zmienić to przeświadczenie! Zapraszamy na warsztaty z owoców morza do Warszawy, gdzie nauczymy Cię, jak oczyścić, porcjować i doprawiać poszczególne skorupiaki i mięczaki, a następnie jak poddać je odpowiedniej obróbce. Opowiemy, gdzie najlepiej kupić owoce morza, aby zawsze były świeże i dobre gatunkowo, a także doradzimy, które hodowle mięczaków są najlepsze. Chcesz się wreszcie dowiedzieć, jak przygotować przepyszną paellę? Z czym najlepiej podać duszone małże? Jakiego wina użyć do polania krewetek? Te i inne potrawy przyszykujemy razem z Tobą podczas naszych warsztatów z owoców morza – czekamy na Ciebie Warszawie!