- październik
-
26.10.2022
Grzyby hodowlane dla początkujących
SzczegółyGrzyby, Kuchnia wegetariańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKrólewskie i majestatyczne. Wielozadaniowe. Nieocenione zarówno w naszym ekosystemie jak i w kuchni. Nie dość, że pomagają oczyszczać środowisko z toksyn to jeszcze mają nieograniczone możliwości kulinarne, skutecznie zastępując mięso, ryby czy owoce morza. Naukowcy twierdzą, że to do nich należy przyszłość gastro świata. I mimo, że istnieją od 39 milionów lat to chyba dopiero teraz zaczęliśmy doceniać ich prawdziwe wartości. Zapraszamy Was do niezwykłego świata grzybów hodowlanych. Przewodnikiem po temacie będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat - listopad
-
21.11.2022
Zrób to sam: tofu
SzczegółyKuchnia wegetariańska, TofuPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaZ dość egzotycznego dodatku stało się popularnym produktem codziennej kuchni. Zdobyło uznanie zarówno w wege kręgach, jak i wśród miłośników azjatyckich smaków. Uwielbiane przez kucharzy – z łatwością można nim podmienić większość produktów tj. mięso, ryby czy owoce morza. Lubi się bardzo z przyprawami, sosami i ziołami – nie tylko w orientalnych kompozycjach. Cenią je także roślinni cukiernicy, wyczarowując z nich obłędnie kremowe serniki i wegańskie desery. Zapraszamy Was na zajęcia poświęcone samodzielnemu przygotowaniu domowego tofu. Przewodnikiem po temacie będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat