Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach Prowadząca opowie Wam o tradycjach kulinarnych Meksyku. Poznacie popularne produkty, przyprawy oraz zioła wykorzystywanych w tamtejszej kuchni. Porozmawiamy też o fenomenie kuchni meksykańskiej – docenianej na całym świecie i jej najbardziej kultowych daniach. Isabel podpowie Wam, gdzie w Polsce szukać kaktusów, meksykańskiej kolendry, tradycyjnych papryczek czy dobrej jakości fasoli i jak radzić sobie z ich europejskimi zamiennikami. Pod Jej czujnym okiem, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie niezapomnianą, meksykańską kolację.
W programie:
- Coctel de camaron – krewetki w sosie pomidorowo-pomarańczowym z jalapeño i kolendrą
- Burrito de cerdo, czyli samodzielnie przygotowana pszenna tortilla z pastą z fasoli, wieprzowiną i papryką
- Guacamole, czyli znany na całym świecie mus z awokado z limonka, jalapeño i pomidorami
- Churros z czekolady – czyli kultowy meksykański deser z ciasta parzonego z cynamonem i czekoladą
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb