Na warsztatach poznacie tradycyjne produkty, przyprawy oraz zioła wykorzystywane w kuchni Bliskiego Wschodu. Porozmawiacie o wielowątkowej, wielokulturowej historii kulinarnej tamtego regionu. Dowiecie się w jaki sposób buduje się te wyraziste, unikalne smaki, wobec których nie sposób przejść obojętnie. W kuchni królować będą sezonowe warzywa i zioła, które przeniosą Was do jednego z najsmaczniejszych, najbardziej aromatycznych zakątków świata. Pod okiem prowadzącego, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie obłędną, bliskowschodnią kolację.
W programie:
- Tradycyjny hummus
- Bakłażan pieczony z sosem tahini
- Sałatka Tabbouleh
- Obłędny pieczony kalafior z cytrynowym kuskusem
- Knafeh z wodą pomarańczową
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach. #thereisnoplanetb