Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na warsztatach poznacie różne rodzaje i części mięsa wołowego. Dowiecie się do jakich potraw najlepiej je wykorzystywać. Poznacie podstawowe techniki i metody jej przygotowania. Nauczycie się m. in. kroić, doprawiać, marynować, przygotowywać na surowo, smażyć oraz dusić. Dowiecie się na co zwracać uwagę kupując wołowinę i jak rozpoznawać jej jakość. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swojej kuchni. Na warsztatach, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 dania.
W programie:
- Tatar z polędwicy po wietnamsku z gruszką, sriracha mayo, marynatą sojową, żółtkiem przepiórczym, kolendrą, dymką i sezamem
- Stek z antrykotu na purée z marchewki z blanszowaną fasolką, sosem pieprzowym i pomidorkami koktajlowymi
- Azjatycki stir-fry z wołowiny z makaronem ryżowym, imbirem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i kolendrą
Spotkanie zakończy się degustacją samodzielnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb