Kuchnia meksykańska
Kuchnia meksykańska
Szukasz wyjątkowo przebojowych dań, które zachwycą wyrazistymi przyprawami, dużą ilością najróżniejszych mięs oraz ostrymi smakami? Jeśli tak, to nasze warsztaty z kuchni meksykańskiej w Warszawie są właśnie dla Ciebie! Czarna fasola, kiełbasa chorizo, boczek, grillowana wołowina, tortilla, tradycyjna salsa, a nawet kaktusy, tequilla czy sos czekoladowy – meksykańskie potrawy to prawdziwa uczta i mieszanka najróżniejszych składników. Ich samodzielne przyrządzenie może być jednak niemałą zagwozdką: gdzie kupić produkty odpowiednie do takich dań? Które z przypraw wybrać spośród tak szerokiego repertuaru? Jak samodzielnie przygotować pszenne placki i jak opanować sztukę grillowania do perfekcji? O wszystkim opowiemy podczas warsztatów z kuchni meksykańskiej w Warszawie oraz przekażemy niejeden przepis na popisowe potrawy – czekamy z solidną dawką wiedzy oraz całą gamą kulinarnych porad!