Pochodzący z Florencji Leonardo Masi z wykształcenia jest doktorem polonistyki. Alfredo Boscolo – Wenecjanin – obronił zaś doktorat z z historii Europy. Na codzień możecie ich spotkać w restauracji Culiinaria Italiana po sąsiedzku, na Hożej. Połączyła ich pasja do tradycyjnej, włoskiej kuchni i klasycznych receptur. Zasłynęli kultowym klubem kolacyjnym, gdzie można było nie tylko zjeść najpyszniejsze, najprawdziwsze włoskie dania, ale i zanurzyć się we włoskiej kulturze. Panowie bowiem zwykli na nich odczytywać fragmenty „Boskiej Komedii” Dantego. Napisali też wspólnie najlepszy podręcznik o kuchni włoskiej „Kuchnia Dantego”. Pełen tradycyjnych, lepiej i mniej znanych tradycyjnych receptur, technik, kompozycji i ukochanych przez Włochów produktów.
Kategorie
Wybierz kategorię
- Kuchnia wegańska
- Kuchnia azjatycka
- Warsztaty cukiernicze
- Owoce morza
- Mięso
- Kuchnia tajska
- Kuchnia wegetariańska
- Ryby
- Na grillu
- Kuchnia włoska
- Wypieki
- Walentynki
- Chleb
- Kuchnia bliskowschodnia
- In English
- Zero Waste
- Ramen
- Zdrowe odżywianie
- Torty
- Świątecznie
- Kasze
- Dla zaawansowanych i profesjonalistów
- Bezy
- Kuchnia indyjska
- Kiszonki
- Knife Skills
- Kuchnia meksykańska
- Sushi
- Kuchnia koreańska
- Kuchnia wietnamska
- Surf and Turf
- Fermentacja
- Buddha Bowls
- Kuchnia francuska
- Czekolada
- Pizza
- Le Cordon Bleu
- Jadalne prezenty
- ABC Woka
- Dzień Kobiet
- Kaligrafia
- Kuchnia hiszpańska
- Street Food
- Warsztaty baristyczne
- Pierogi
- Pomidory
- Grzyby
- Ceramiczno-Kulinarne
- Tofu
- Zioła i Las
- Tarty
- Koktajle
- Kombucha
- Makaroniki
- Kuchnia gruzińska
- Kuchnia portugalska
- Kuchnia śródziemnomorska
- Superfoods
- Kuchnia peruwiańska
- CookUp à la carte
- Kuchnia węgierska
- Kuchnia żydowska
- Jednogarnkowe
- Warsztaty sommelierskie
- Kuchnie świata
Nie znaleziono produktów, których szukasz.