Włoskie Walentynki z Bartkiem Kieżunem (opcja bez dostawy produktów)

Warsztaty online
W tym roku trochę inaczej niż zawsze, bo to My wpraszamy się do Was. Zabieramy ze sobą butelkę schłodzonego prosecco, dobrą włoską playlistę i najlepszego Makaroniarza w mieście. Wspólnie przeniesiemy się do słonecznej Italii i ugotujemy niezapomnianą, pełną afrodyzjaków walentynkową kolację. UWAGA: Ceny promocyjne obowiązują do 21.01.2021

Na kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy jedzeniu. Jak nikt inny potrafi zarażać swoją pasją innych. Bo zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy, czy bardzo praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy na walentynkowe, energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”. Będzie włosko: ekspresyjnie, energetycznie i przepysznie. A w kuchni królować będą sezonowe afrodyzjaki.

W programie:

  • Pasta ala Norma – genialny makaron z Katanii, z bakłażanem, pomidorami, z papryczką chili i peccorino
  • Torta al cioccolato, czyli tarta czekoladowa z ganache z gorzkiej czekolady i pomarańczą i peperoncino (czekolada i peperoncino)

Opcja bez dostawy produktów: otrzymujesz dostęp do wydarzenia online, przepisy, listę zakupów oraz playlistę z włoską muzyką na ten wyjątkowy wieczór stworzoną przez CookUp i Bartka Kieżuna

W przypadku chęci otrzymania produktów do gotowania, prosimy wybrać wariant warsztatów „z dostawą produktów”.

Poznaj CookUp

CookUp Studia Kulinarne

CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

CookUp Talents i CookUp Fundacja

CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).

Opinie o warsztatach

Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.

Sonia

Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.

Tomasz

Najczęstsze pytania

Jak mam się ubrać na warsztaty?

W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.

Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?

Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.

Czy muszę coś zabrać ze sobą?

Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)